Платформа Meta заборонила російські державні ЗМІ у своїх соцмережах

Джерело: Reuters

Платформа Meta заборонила на своїх майданчиках Russia Today (RT), “Россия сегодня” та інші російські державні медіамережі.

Про це 16 вересня повідомив власник платформи наголосивши, що ці ЗМІ використовували брехливу тактику для здійснення таємних операцій з впливу в інтернеті.

Ця заборона є різкою мірою платформи щодо державних ЗМІ РФ після того, як протягом багатьох років вона поступово обмежувала дії російських пропагандистів, зокрема блокувала їхню рекламу та обмежувала охоплення публікацій.

“Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи щодо російських державних ЗМІ. “Россия сегодня”, RT та інші пов’язані організації тепер заборонені у наших застосунках у всьому світі через іноземне втручання”, – мовиться у заяві платформи.

Заборона набере чинності найближчими днями. Пропагандистські ЗМІ РФ заборонять у Facebook, Instagram, WhatsApp та Threads.

Рішення Meta послідувало після того, як США звинуватили працівників RT у відмиванні коштів та порушенні закону про іноземних агентів.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.