В Чорному та Середземному морях ворог утримує п’ять носіїв «Калібрів» – ВМС

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 17 вересня в Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні п’ять носіїв крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 36 ракет.

Загалом в Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають п’ять ворожих кораблів, чотири з яких є носіями крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 32 ракет.

В Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 4 ракет.

Водночас в Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили:

  •  до Чорного моря – 7 суден, з них 5 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 7 суден, з них 1 рухалось з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.