У Литві можуть запровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

Джерело: LRT

Міністерство культури Литви пропонує запровадити у країні штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки з метою її розповсюдження.

Як зазначається, таким чином відомство відреагувало на законопроєкт, зареєстрований у квітні головою Комітету Сейму з культури Вітаутасом Юозапайтісом та міністром оборони країни Лаурінасом Кащюнасом.

У документі пропонується не лише заборонити розповсюдження та демонстрацію на території Литви нацистської і радянської символіки, а й її ввезення чи транзит через країну.

Міністерство підтримує запропоновані зміни, проте додає, що адміністративна відповідальність має бути передбачена також для тих, хто зберігає таку символіку з метою її поширення.

Оскільки зміни стосуються перевезення нацистської та радянської символіки, відомство пропонує надати литовським митникам повноваження порушувати справи про адміністративні правопорушення, проводити розслідування та складати протоколи. На даний момент цими питаннями займаються поліція та Служба охорони державного кордону.

Проєкт ухвали ще має бути схвалений урядом, після чого документ буде повернений до парламенту для подальшого розгляду.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.