Україна отримала від ЄС €118 млрд допомоги від початку повномасштабної війни

Джерело: Укрінформ

З початку російського вторгнення ЄС і його країни-члени надали Україні 118 мільярдів євро допомоги. Про це повідомив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

“Станом на сьогодні загальна допомога від ЄС та його країн членів для України дорівнює близько 118 мільярдам євро. Це включає майже 40 мільярдів євро, мобілізовані через фонд ЄС з підтримки України, макрофінансову допомогу, інструменти для зменшення ризиків для мобілізації приватних інвестицій та для технічної допомоги. 25,2 мільярда євро макрофінансової допомоги допомогли українській державі у функціонуванні та дозволили проводити реформи”, – зазначив Домбровскіс.

Він також вказав, що з 17 мільярдів євро допомоги від країн ЄС для українців, які рятуються від війни, 12,2 мільярда євро надано у вигляді грантів, кредитів і гарантій Україні.

Окрім цього, Україна отримала допомогу від Європейського інвестиційного банку та ЄБРР. ЄС також забезпечив економічну підтримку України через доступ до Єдиного ринку та “коридори солідарності” для експорту.

Домбровскіс сподівається на підтримку Європарламенту для продовження цієї допомоги.

“Є очевидним: ЄС продовжуватиме надавати підтримку для України та її народу так довго, як це буде необхідно, і так швидко та ефективно, як це можливо, оскільки це має екзистенційне значення також для нашого європейського майбутнього”, – додав він.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.