У Німеччині вважають, що у випадку поразки України РФ почне війну з Молдовою

Джерело: Reuters

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що у випадку поразки України у війні, наступною ціллю Росії стане Молдова.

Під час пресконференції у Молдові щодо проблеми розширення втручання Росїї у регіоні, Бербок наголосила, що підтримка України зараз гарантує виживання Молдови.

“Все, що ми зараз робимо для підтримки України, також означає сприяння стабілізації щодо Молдови. Очевидно, що найбільше хвилює людей тут: якщо Україна впаде, Молдова стане наступною країною у черзі”, – сказала вона.

Німецька міністерка прибула з візитом до Кишинева для участі у Платформі партнерства з Молдовою, разом з союзниками із Франції та Румунії.

Ініціаторкою створення Платформи була саме Німеччина, після того, як РФ почала повномасштабну війну проти України. Мета Платформи – стабілізація економіки Молдови та її захист від російської дезінформації.

Президентка Молдови Мая Санду сказала, що перед її країною постали вагомі проблеми, і закликала союзників збільшити підтримку. Вона додала, що російсько-українська війна завдала вагомої школи економіці Молдови.

“Невизначеність, викликана війною, продовжує відчутно стримувати наш економічний розвиток та стримуватиме його до тих пір, поки триває війна”, – сказала Санду.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.