На Франківщині фірму підозрюють у постачанні неякісних продуктів для військових

Джерело: Нацполіція

На Івано-Франківщині поліцейські повідомили про підозру підряднику, який постачав неякісні продукти для місцевих військових частин. Сума збитків лише за одним договором перевищує пів мільйона гривень.

Між оборонним відомством і комерційними структурами уклали договори на постачання вершкового масла для військових частин Івано-Франківської області на суму 10 млн грн. Проте постачальник замість масла поставив дешевий і небезпечний для здоров’я спред з пальмовою олією, продаючи його як вершкове масло.

“Лише за одним із договорів, укладеним з підконтрольним депутату Київради товариством, сума завданих збитків становить майже 580 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Керівнику одного з товариств повідомлено про підозру за службове підроблення, шахрайство та відмивання коштів.

Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу, встановлюють остаточні збитки та притягують до відповідальності інших учасників схеми. Керівникові загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.