Через масові вибухи пейджерів у Лівані поранено понад 1000 людей – Reuters

Джерело:Reuters

У вівторок, 17 вересня, понад 1000 осіб, включаючи бойовиків “Хезболли” та медиків, зазнали поранень через вибухи пейджерів по всьому Лівану, повідомляє Reuters. Представник “Хезболли” анонімно назвав ці вибухи “найбільшим порушенням безпеки” для угруповання за рік війни з Ізраїлем.

Ліванський кризовий центр, підконтрольний міністерству охорони здоров’я, закликав усіх медичних працівників повернутися до лікарень для допомоги пораненим та заборонив використання пейджерів.

Ліванський Червоний Хрест направив понад 50 машин швидкої допомоги і 300 медиків для евакуації постраждалих.

Керівник державної лікарні Набатіє на півдні країни Хасан Вазні повідомив, що близько 40 поранених перебувають на лікуванні в його закладі. Серед поранень – травми обличчя, очей і кінцівок.

Вибухи пейджерів тривали близько години. Обставини активації пристроїв поки що не з’ясовані.

Ліванські сили внутрішньої безпеки підтвердили, що по всьому Лівану, особливо в південних передмістях Бейрута, підірвано низку пристроїв бездротового зв’язку.

Регіональні телеканали показали записи з камер відеоспостереження, на яких видно, як спонтанно вибухнув невеликий портативний пристрій, розміщений поруч із касою продуктового магазину, де людина розплачувалася. На інших кадрах видно, що вибух збив з ніг людину, яка стояла біля фруктового кіоску на ринку.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.