Пейджери, якими користувались бойовики Хезболли, могли виготовити у Будапешті

Джерело: Reuters

За повідомленням ЗМІ пейджери бойовиків ліванського угруповання Хезболла, у які Моссад заклав вибухівку, могли виготовити у Будапешті (Угорщина).

Після вибухів, внаслідок яких загинуло дев’ять осіб, а ще тисячі – зокрема посол Ірану в Лівані – зазнали поранень, стало відомо, що пейджери були від тайваньскої компанії Gold Apollo.

Та директор компанії повідомив, що пейджери виготовила компанія з Європи BAC, яка має ліцензії на використання бренду Gold Apollo. Компанія BAC базується саме в угорській столиці.

За вказаною адресою компанії у Будапешті розташована будівля на жилій вулиці. назва компанії написана на папері формату А4, який приклеєний до скляних дверей.

Чоловік, який перебував у будівлі, сказав, що BAC Consulting зареєстрована за цією адресою, але фізичної присутності там немає. За цією ж адресою зареєстровано ще кілька компаній.

Гендиректоркою BAC Consulting вказана Крістіана Барсоні-Арчідіаконо. У її профілі на LinkedIn написано, що вона була консультанткою різних організацій, зокрема ЮНЕСКО. Вона не відповіла на електронні листи агентства. На сайті BAC Consulting не вказано посилань на адреси, де здійснюють виготовлення пейджерів чи будь-якої іншої продукції.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.