В Австралії судять психолога, що спав з клієнткою і видавав їй подробиці терапії інших

Джерело: The Guardian

Психолог з Мельбурна, Джонатан Уокер, розпочав стосунки з молодою клієнткою, коли вона була вразливою, поселив її у квартирі матері та розкривав їй конфіденційну інформацію про інших клієнтів.

21-річна дівчина проходила лікування з 2013 року, через тривогу і депресію. У вересні 2014 року вона пройшла 16 сеансів, а в липні того ж року, під час терапії, Уокер почав листуватися з нею поза сеансами.

“Зміст цих листів набув більш особистого і сексуального характеру”, – каже Стефані Йостен, адвокатка, що представляє Раду психологів Австралії.

Пацієнтка стверджує, що психолог зізнався у почуттях до неї та почав зустрічатися з нею поза сеансами. Він також говорив про сексуальний інтерес до інших клієнток. У липні 2014 року у них стався інтимний контакт, хоча вона була у стосунках, про що Уокер знав.

“У той час вона перебувала у скрутному становищі. У неї були обмежені фінансові можливості. Вона розірвала стосунки зі своїм колишнім партнером. Їй потрібно було десь зупинитися, і пан Уокер сказав, що хоче, щоб вона жила в окремій квартирі, що належить його матері”, — сказала Йостен.

Вона переїхала в цей будинок приблизно в липні 2014 року, їхні стосунки тривали до січня 2017 року.

Під час стосунків психолог надсилав жінці особисті дані про лікування семи своїх клієнтів, просячи її вичитати електронні листи. У своїх свідченнях він запевнив, що ці листи не містили жодної ідентифікуючої інформації про клієнтів.

Однак, в одному з електронних листів “міститься інформація, яка може призвести до ідентифікації, зокрема, про її зовнішність, сім’ю, діагноз, колишнього чоловіка і низку інших питань … інформація в ньому має приватний характер”.

“Навіть якщо це не може призвести до ідентифікації, не слід ділитися нею, особливо з кимось, хто не працює на пана Уокера”, – стверджує пані Йостен.

Адвокатка заявила трибуналу, що хоча їхні стосунки врешті-решт припинилися, існували й інші суттєві дисбаланси влади, зокрема різниця у віці та інформація, якою він володів про її психічне здоров’я та особисту ситуацію.

Навіть після того, як стосунки з пацієнткою закінчилися, листування, надане суду, показало, що він продовжував ставити їй діагнози і пропонувати лікування.

“Рада також покладається … на спілкування та електронні листи, надіслані при завершенні відносин. Ці електронні листи містять докази примусу. Пан Уокер іноді використовував свою психологічну підготовку, щоб маніпулювати або примушувати [жінку]”, — сказала Йостен.

Рада психологів Австралії рекомендувала, щоб Уокер отримав догану, був позбавлений права подавати документи на реєстрацію в якості лікаря протягом наступних п’яти років, а також заборонити йому прямо або опосередковано надавати будь-які медичні послуги.

  • У Британії жінка, яка стверджувала, що її зґвалтував терапевт, отримала понад 200 000 фунтів стерлінгів відшкодування.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.