Представникам виборчих органів США надіслали підозрілі пакунки

Джерело: BBC News

ФБР і Поштовий департамент США розслідують підозрілі пакунки, отримані представниками виборчих органів у 17 штатах.

Федеральні слідчі заявили, що вони отримали пакунки, декотрі з них містили “невідому речовину”. Їх надіслали держсекретарям і виборчим посадовцям штатів по всій країні від Нью-Йорка до Аляски.

Це сталося на тлі повідомлень про зростання кількості погроз, спрямованих на виборчих посадових осіб у США, і попереджень про політичне насильство з наближенням президентських виборів у листопаді.

ФБР і Департамент пошти США заявили, що вони намагаються визначити, скільки пакунків надіслано, та хто їх відправив.

“Деякі з пакунків містили невідому речовину, і ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами з правоохоронних органів, щоб відреагувати на кожен інцидент і безпечно зібрати пакунки”, – йдеться в заяві агентств.

Державна секретарка штату Колорадо Джена Грізволд написала, що той, хто надіслав пакунки, назвав себе “Армією знищення зрадників США”.

Офіційні особи принаймні чотирьох штатів заявили, що речовини, знайдені в пакетах, не становлять загрози. В Оклахомі комісія з виборів заявила, що речовина виявилася борошном.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.