YouTube представив функцію «Спільноти» – простір на кшталт Discord

Джерело: TechCrunch, YouTube Official Blog

На заході Made on YouTube у середу компанія оголосила про створення нового простору для спілкування авторів з шанувальниками під назвою “Спільноти”. Це щось на кшталт сервера Discord.

YouTube сподівається, що завдяки “Спільнотам” авторам не доведеться використовувати інші платформи, такі як Discord чи Reddit, для взаємодії з глядачами.

“Спільноти” – це простір для глядачів, де вони можуть публікувати матеріали та взаємодіяти з іншими шанувальниками безщпосередньо на каналі автора. Раніше глядачі лише коментували відео, а тепер зможуть ділитися власним контентом.

Компанія розглядає “Спільноти” як спеціальний простір для спілкування, де автори можуть контролювати свій контент. Представники YouTube зазначили, що обговорення в “Спільнотах” будуть схожі до онлайн-форумів.

Цю нову функцію не слід плутати із раніше запущеним простором для авторів, де вони ділилися текстом і зображеннями, адже він не дозволяв глядачам взаємодіяти одне з одним.

Наразі нову функцію тестують.

“Зараз ми тестуємо спільноти на мобільних пристроях з невеликою групою авторів та їхніх шанувальників, і плануємо протестувати їх з більшою кількістю користувачів цього року, перш ніж розширити доступ до більшої кількості каналів на початку 2025 року”, – заявили в YouTube.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.