Північна Корея випробовує нові балістичні ракети з надвеликою боєголовкою

Джерело: Reuters

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

За словами лідера КНДР Кім Чен Ина, випробування здійснювали нібито для покращення можливостей через серйозну загрозу безпеці країни з боку зовнішніх сил.

Кім також заявив про “необхідність продовжувати зміцнювати ядерні сили та мати найпотужніший військово-технічний потенціал і переважну наступальну спроможність також у сфері звичайних озброєнь”.

У випробуваннях брали участь нові тактичні балістичні ракети Hwasongpho-11-Da-4.5, повідомляє KCNA, вказуючи, що це частина серії балістичних ракет малої дальності, які вона розробляє.

За даними KCNA, на ракету була встановлена ​​надвелика звичайна боєголовка вагою 4,5 тонни.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.