Хакери-вимагачі отримали найбільшу в історії виплату у $75 млн – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Хакери з Dark Angels, які стоять за кібератакою на американську компанію, що займається розповсюдженням фармацевтичних препаратів Cencora Inc., отримали виплату у сумі 75 мільйонів доларів США, що стало найбільшою виплаченою сумою за вимагання у кіберпросторі.

За словами співрозмовників, платіж хакерам відбувся трьома частинами в біткоїнах у березні.

Згідно з повідомленням, початкова вимога хакерів становила 150 млн доларів США.

Як розповіли у виданні, сама американська компанія Cencora дізналася про те, що дані були викрадені з її систем, у лютому цього року.

Представник Cencora заявив, що компанія не коментує чутки чи припущення.

Він також додав, що компанія, що займається розповсюдженням фармацевтичних препаратів, дотримується загальнодоступної інформації, посилаючись на липневий квартальний звіт, який включав витрати через “подію в кібербезпеці”.

Довідка. Cencora, компанія зі штату Пенсільванія, має ринкову капіталізацію близько 46 млрд доларів США. Вона отримала 262 млрд доларів США доходу лише за останній фінансовий рік.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.