Кіберзлочинну платформу «Привид» вдалося демонтувати: вже затримано 51 осіб

Джерело: Reuters

Міжнародна правоохоронна операція призвела до демонтажу кіберзлочинної платформи “Привид”, активно використовувану для наркоторгівлі та відмивання грошей. Як повідомляє Європол, під час операції затримано 51 особу, але вже очікуються нові арешти.

“Привид” здобув популярність серед злочинних угруповань завдяки високому рівню шифрування та безпеки. Його ліквідація стала важливим кроком у боротьбі з організованою злочинністю на глобальному рівні.

Операція також запобігла кільком загрозам для життя, призвела до закриття нарколабораторії в Австралії та вилучення значної кількості зброї, наркотиків і понад 1 мільйона євро готівкою.

Операцію проводили спільно правоохоронці Австралії, Канади, США та кількох європейських країн. Європол наголосив, що ці дії значно послаблять вплив злочинних мереж.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.