Польща відправить на «Оскар-2025» фільм про українців

Джерело: Deadline

Драма Доміана Коцура “Під вулканом” про українську родину, що не може повернутися додому через вторгнення РФ, змагатиметься за “Оскар-2025” у номінації “Найкращий фільм іноземною мовою”. Польський комітет обрав фільм як офіційну заявку на премію Американської академії кіномистецтва.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Pod wulkanem/Under the volcano (@under_the_volcano_movie)

Світова прем’єра “Під вулканом” відбулася 8 вересня на кінофестивалі в Торонто. Фільм про українську родину, що проводить останній день відпустки на Тенерифе (іспанський острів), коли дізнається про початок війни в Україні. Це затримує їх на острові, де вони борються з ізоляцією, боргами і страхом.

Сценарій написали режисер Доміан Коцур та Марта Конажевська, а ролі виконали українські актори Софія Березовська, Роман Луцький, Анастасія Карпенко та Федір Пугачов.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.