Проти Гарві Вайнштейна з’явилось ще одне звинувачення в сексуальних домаганнях

Джерело: Euronews

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

“Вона буде повністю готова говорити свою правду на суді, щоб притягнути пана Вайнштейна до відповідальності перед судом присяжних”, – заявила адвокатка жінки, Ліндсей Голдбрам.

За її словами, жінка поки що не хоче, щоб її ім’я називали, а юридична фірма відмовилася повідомити щось більше про неї або її звинувачення.

До слова, на початку вересня прокуратура Великої Британії зняла звинувачення у непристойних діях з американського кіномагната Гарві Вайнштейна. Жінки, які звинувачують його, заявили, що “розчаровані” таким рішенням.

Довідка. У лютому 2020 року присяжні на Мангеттені визнали Вайнштейна винним у сексуальному насильстві проти колишньої асистентки виробництва Міріам Хейлі в 2006 році та в зґвалтуванні акторки Джессіки Манн у 2013 році. Вони є одними з понад 80 жінок, які звинуватили його в сексуальних домаганнях. Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі.

Утім, апеляційний суд Нью-Йорка скасував вирок і призначив новий судовий розгляд, зазначивши, що суддя “припустився критичної помилки, дозволивши трьом жінкам дати свідчення про ймовірне сексуальне насильство з боку Вайнштейна, які не були частиною кримінальних звинувачень проти нього”.

Рішення суду перевернуло справу проти Вайнштейна, чиє засудження стало символом успіху руху #MeToo.

Згодом окружна прокуратура Мангеттена заявила, що планує повторно розглянути справу. За словами пані прокурора Ніколь Блумберг, справу планують переглянути у вересні.

Експерти з права вважають, що процес може бути тривалим і все залежатиме від того, чи жінки, які звинуватили його, готові знову давати свідчення. Одна з жінок, Мімі Гейлі, сказала, що вона все ще вирішує, чи давати свідчення на будь-якому повторному суді.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.