Mars купує виробника Pringles за $36 мільярдів

Джерело: Bloomberg

Американська продовольча компанія Mars Inc погодилася придбати відомого виробника сухих сніданків Kellanova (колишня назва Kellogg’s) за майже 36 мільярдів доларів США, об’єднавши дві великі харчові компанії і зробивши цю угоду однією з найбільших цьогоріч.

У спільній заяві компаній йдеться про те, що Mars заплатить готівкою $83,50 за акцію Kellanova, виробника чипсів Pringles і вафель Eggo.

За даними агентства, нині індустрія упакованих харчових продуктів переживає непрості часи на тлі зменшення обсягів продажів, сповільнення темпів свого зростання та послаблення попиту з боку споживачів у світі.

Окрім цього, компанії шукають інновації та нові ринки, щоб збільшити продажі, оскільки покупці починають відмовлятися від їхніх товарів через зростання цін.

Для Mars купівля компанії Kellanova допоможе диверсифікувати портфель шоколадних виробів від какао, ціни на яке цього року зросли до історичного рівня. Kellanova також допоможе Mars збільшити обсяги продажів на міжнародних ринках.

Аналітики заявили, що угода між Mars і Kellanova не викличе серйозних питань з боку антимонопольних регуляторів через обмежений збіг між продуктами обох компаній.

У віці 88 років помер американський кантрі-співак та актор Кріс Крістофферсон.

Зусилля західних країн щодо підриву доходів Росії позначилися на експорті російських алмазів. Нині санкції проти російської нафти дозволили Індії стати одним із головних її покупців, водночас обійти алмазне ембарго найбільший у світі центр їхньої обробки не може.

Netflix зніматиме повнометражний фільм “Гострі Картузи”, головну роль в якому виконуватиме ірландський актор Кілліан Мерфі. Він втілить Томмі Шелбі.

Американська Boeing розглядає можливість залучити щонайменше 10 мільярдів доларів США шляхом розміщення нових акцій, у той час, як виробник літаків прагне поповнити грошові резерви, які скорочуються на тлі страйку працівників компанії.

Голосіївський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову гендиректорки Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак щодо захисту гідності та ділової репутації через цькування за зовнішність.