У британській розвідці прокоментували рішення РФ збільшити чисельність армії

Джерело: Міноборони Великої Британії

У британській розвідці прокоментували бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Фахівці зауважили, що вже втретє від початку повномасштабної війни з Україною керівництво РФ видає указ про збільшення чисельності армії. Цього разу її планують збільшити на 180 000 тисяч осіб, відтак загальна кількість становитиме 1,5 мільйона осіб.

У розвідці наголосили, що прагнення Росії збільшити свої ЗС відоме давно. Зокрема вже ексглава міноборони РФ Сергій Шойгу ще у грудні 2022 року закликав збільшити чисельність російської армії до 1,5 млн осіб.

“Росія, наймовірніше, збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину з додаткових 180 000 осіб особового складу”, – вважають у британській розвідці.

Водночас фахівці зауважили, що збільшити чисельність армії Росії буде непросто через тривалі численні втрати у війні проти України та проблеми з набором особового складу.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.