В Івано-Франківську побили ветерана, який виступив проти забудови зеленої зони

Джерело: Інформатор, Галка, ZAXID.NET

Громадський активіст і ветеран Андріан Волгін потрапив до лікарні з травмою голови після бійки з чоловіком, який у мережі образливо висловлювався про захисників зеленої зони біля озера.

Волгін знайшов контакти цього чоловіка та разом з іншим активістом Сергієм Янчуком домовились про зустріч.

“Разом із чоловіком, що на відео, були ініціатори побудови реабілітаційного центру і комерційних приміщень у зеленій зоні біля озера. В ході розмови, розповів Волгін, виникла сутичка і на нього напали, він втратив свідомість. Коли прийшов до тями, стало відомо, що в нього розбита голова, на місце приїхала поліція, Волгіна госпіталізували. Відомо, що йому наклали два шви”, — пише місцеве видання “Галка“.

Сергій Янчук розповів, що їхня позиція полягає в тому, що на тому місці не можна будувати нічого комерційного.

“Іде дуже сильна маніпуляція від приватних інвесторів, які лобіюють питання будівництва реабілітаційно-розважального центру. Був запрошений якийсь блогер, який нас з Андріаном (і в тому числі й активну громаду) звинуватив, що ми працюємо на росію і за російські гроші”, — каже активіст.

Водночас прихильники будівництва реабілітаційного центру біля озера оприлюднили відео з місця події, заявивши про напад на їхнього представника з ножем, через що вони написали заяву в поліцію.

Обласна поліція класифікує подію як бійку між громадськими активістами і розпочала кримінальні провадження. За їх інформацією 39-річний чоловік вдарив 36-річного опонента, внаслідок чого виникла бійка. Обидва звернулися за медичною допомогою. Правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за умисне легке тілесне ушкодження і призначили судово-медичну експертизу для визначення ступеня ушкоджень. Досудове розслідування триває.

Як пише ZAXID.NET, на початку серпня Івано-Франківська міськрада оголосила конкурс на інвестиції для будівництва реабілітаційного центру для військових і ветеранів біля міського озера.

Військові та активісти вказали на необхідність проведення громадських слухань перед прийняттям таких рішень, адже в Івано-Франківську вже зводиться реабілітаційний центр у мікрорайоні Софіївка.

Ексзаступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прокоментувала інформацію про те, що Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України.

В суботу, 21 вересня, російські війська поцілили дроном в легкове авто у Нікополі. Є жертви.

Станом на 20:00 у Києві спостерігається тимчасове погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу, повідомляють в КМДА. 

Директорка Департаменту інформації і преси МЗС РФ Марія Захарова в суботу, 21 вересня, заявила, що Росія не збирається брати участь у саміт миру щодо України.

Понад 20 жінок звинуватили покійного єгипетського мільярдера та бізнесмена Мохаммеда аль-Фаєда у зґвалтуваннях або сексуальному насильстві.