Росія відправляє пенсіонерів воювати проти України – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

The Telegraph виявило, що Росія відправляє на фронт пенсіонерів воювати у складі армії РФ.

Згідно з розслідуванням загибелі російських військових, з початку повномасштабного вторгнення загинули 250 добровольців, яким було більше ніж 60 років.

Також було виявлено, що добровольці, які записалися до збройних сил РФ складають найбільший відсоток загиблих у боях.

Російська служба ВВС і “Медіазона” перевірили імена понад 70 тисяч російських військових, які загинули на фронті.

П’ята частина загиблих – 13 781 – були добровольцями, тоді як колишні в’язні, які мобілізувались, становлять 19% підтверджених смертей.

Більшість загиблих на фронті добровольців віком від 42 до 50 років, але виявлено загиблих й пенсіонерів.

Найстаршому загиблому був 71 рік.

За даними видання, цілком ймовірно, що пенсіонерів з бідних регіонів Росії приваблюють виплати, які обіцяють за участь у складі російської армії.

Більшість загиблих в Україні російських добровольців походять із маленьких міст, де важко знайти роботу. Також більшість солдатів Росія відправляє на передову з дуже поганою підготовкою та спорядженням.

Ексзаступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прокоментувала інформацію про те, що Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України.

В суботу, 21 вересня, російські війська поцілили дроном в легкове авто у Нікополі. Є жертви.

Директорка Департаменту інформації і преси МЗС РФ Марія Захарова в суботу, 21 вересня, заявила, що Росія не збирається брати участь у саміт миру щодо України.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що 1 жовтня в День захисників та захисниць України відбудеться  загальнонаціональна хвилина мовчання.

Російський ПАТ “Газпром” домовився з China National Petroleum Corp. про дострокове нарощування потоків газу по газопроводу “Сила Сибіру” на максимальну потужність до кінця року.