Внаслідок обстрілу Харкова постраждала 21 особа: прокуратура повідомила деталі атаки

Джерело: Офіс Генпрокурора

Прокуратура розпочала провадження за фактом обстрілу російськими військами по житловому будинку у Харкові.

Ворог поцілив КАБом біля багатоповерхівки у Харкові, постраждала 21 особа, серед яких діти.

Так, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Згідно з даними слідства, 21 вересня близько 23:00 збройні сили РФ завдали черговий авіаудар по Харкову. Авіабомба влучила у декількох метрах від входу до підʼїзду 16-поверхового житлового будинку в Шевченківському районі міста, — зазначили у повідомленні.

Внаслідок атаки постраждала 21 особа, серед них троє неповнолітніх: 8-річна дівчинка та 17-річні хлопець і дівчина.

Також пошкоджено сусідні багатоповерхівки та щонайменше 25 авто.

Зауважується, що за попередніми даними, ворог завдав удар по місту ФАБ-250 з модулем УМПК.

Нагадаємо, що російські війська атакували Харків в суботу, 21 вересня, близько 22:53.

22 вересня, на день осіннього рівнодення, військові “Азову” відзначають День мертвих, згадуючи всіх полеглих бійців бригади.

20 вересня колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позовну заяву Міністерства юстиції України до російського бізнесмена та двох його бізнес-партнерів, та застосувала до них санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про санкції”.

22 вересня президент Володимир Зеленський прибув до США для участі у саміті Генеральної Асамблеї ООН. Також заплановано низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав та міжнародних організацій, й керівниками американських компаній щодо забезпечення енергетичних потреб України.

Напередодні зими РФ готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України, заявив міністр закордонних справ країни Андрій Сибіга, посилаючись на інформацію від української розвідки. Мова про відкриті розподільні пристрої АЕС та підстанції передачі, які необхідні для безпечної роботи атомної енергетики, пояснив він.

Днями ситуація довкола Вугледара суттєво погіршилася, адже відмова від ротації 72 ОМБр змусила керівництво ввести допоміжні резерви з сил ТрО, котрі не змогли впоратися з натиском ворога, повідомляють аналітики.