У магазині на Київщині чоловік влаштував стрілянину з автомата: двоє поранених

Джерело: Національна поліція України

Поліціянти затримали чоловіка, який в Обухівському районі Київської області зайшов в магазин і почав стріляти по людях із автомата, внаслідок чого поранення зазнали продавець і власник закладу.

“22 вересня близько другої години дня до поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зайшов у магазин на Обухівщині і розпочав хаотичну стрілянину, поранив продавчиню і власника закладу, та втік”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці прибули на місце події, викликали медичну допомогу, встановили, особу зловмисника та розпочали операцію із затримання стільця.

Ним виявився 36-річний, раніше судимий місцевий житель.

Поліціянти оперативно затримали фігуранта в процесуальному порядку, зброю вилучили.

Пораненим медики надали допомогу, їхньому життю нічого не загрожує.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї).

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Після серії вибухів у Лівані, Іран наказав припинити використання всіх засобів зв’язку Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР). Їх членам заборонили користуватися будь-якими пристроями для комунікації, включаючи пейджери та рації, які нещодавно вибухнули під час атак, пов’язаних із Хезболлою. 

23 вересня 1872 року в селі Білявинці на Тернопільщині в родині священика Амвросія Крушельницького народилася майбутня легенда оперної сцени Соломія Крушельницька.

Президент України Володимир Зеленський представить “план перемоги” для України під час свого візиту до Сполучених Штатів. Цей план передбачає продовження військової операції Збройних сил України в Курській області та отримання новітніх видів озброєнь від західних партнерів, заявляють журналісти.

Боронячи Україну загинув колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган.

Збройні сили України здійснили прорив на черговій ділянці фронту в Курській області Росії. Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ провели успішну операцію, прорвавши російський кордон.