У Гвінеї місцеві жителі напали на Центр дослідження шимпанзе

Джерело: CNN

Місцеві мешканці у Гвінеї напали на Центр досліджень шимпанзе після того, як жінка заявила, що одна з тварин убила її немовля.

За словами керівників центру, розлючений натовп розграбував будівлю, знищив і підпалив обладнання, зокрема безпілотники, комп’ютери та документацію.

Очевидці розповіли, що за 3 км від заповідника “Гори Німба”, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знайшли понівечене тіло немовляти.

Мати дитини зазначила, що працювала на полі, коли шимпанзе підкрався ззаду, вкусив її й потягнув дитину в ліс.

Як пояснив місцевий еколог, до таких нападів спричинило скорочення запасів продовольства в заповіднику.

Згідно з даними центру, з початку року на території заповідника було зафіксовано шість нападів шимпанзе на людей.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування стосовно одного з київських прокурорів, котрий, ймовірно, привласнив мільйони гривень, вилучених під час слідчих дій.

Росіяни, котрі критикують російську владу, недостойні кращого, заявив протоієрей РПЦ Андрій Ткачов. Тих громадян, які стверджують, що в Росії “влада погана”, священнослужитель назвав “лжесвідками”.

Україна наголосила на необхідності демонтажу Кримського мосту та відновлення вільного судноплавства через Керченську протоку під час слухань у суді в Гаазі. Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич заявив, що Росія незаконно побудувала цей міст, створивши постійну перешкоду для міжнародного судноплавства.

Станом на 15:00 23 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються. 

У Великій Британії міністр оборони Джон Хілі оголосив про нову ініціативу, спрямовану на залучення геймерів та програмістів до Збройних сил. У своїй заяві він закликав молодь долучитися до кіберпідрозділів армії, наголошуючи на важливості цифрових навичок у сучасній війні.