В Ірані гвардії заборонили користуватися усіма способами зв’язку після вибухів у Лівані

Джерело: Reuters

Після серії вибухів у Лівані, Іран наказав припинити використання всіх засобів зв’язку Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР). Гвардійцям заборонили користуватися будь-якими пристроями для комунікації, включаючи пейджери та рації, які нещодавно вибухнули під час атак, пов’язаних із Хезболлою.

КВІР також проводить перевірку всіх пристроїв, які використовувалися у відомстві. Влада підозрює, що вибухи можуть бути наслідком проникнення ізраїльських агентів, зокрема іранських громадян, які співпрацюють з Ізраїлем.

На сьогодні триває розслідування, зосередженого на перевірці членів середнього та вищого командування КВІР, включно з аналізом їхніх фінансових рахунків та історії хніх подорожей.

Минулого тижня під час скоординованих атак у Лівані було знищено пейджери та рації, що належали Хезболлі, що призвело до загибелі 39 осіб і поранення понад 3000 людей. Ліван та Хезболла звинувачують Ізраїль у здійсненні цих атак, проте президент Ізраїлю Іцхак Герцог заперечив причетність спецслужб країни до підриву пейджерів. Глава країни заявив, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Іран посилює заходи безпеки на своїх ядерних і ракетних об’єктах, зокрема після торішніх спроб Ізраїлю підірвати іранську ракетну програму.

Станом на 15:00 23 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються. 

У Великій Британії міністр оборони Джон Хілі оголосив про нову ініціативу, спрямовану на залучення геймерів та програмістів до Збройних сил. У своїй заяві він закликав молодь долучитися до кіберпідрозділів армії, наголошуючи на важливості цифрових навичок у сучасній війні.

Відтік кваліфікованих фахівців з медіа та PR-індустрії є одним з викликів, спричинених війною в Україні. Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова наголосила на нестачі кадрів через мобілізацію працівників, особливо технічного персоналу, який раніше відповідав за налаштування систем оповіщення та передавачів.

Російських моряків з авіаносця “Адмірал Кузнєцов” направляють на фронт в Україні через брак військових, повідомляє ЗМІ з посиланням на OSINT-аналітиків проєкту Moklasen.

У віці 75 років помер колишній барабанщик легендарного шведського гурту ABBA Роджер Палм. Музикант помер внаслідок наслідків хвороби Альцгеймера.