РФ перекидає моряків з авіаносця «Кузнєцов» на передову через брак бійців – Forbes

Джерело: Forbes

Російських моряків з авіаносця “Адмірал Кузнєцов” направляють на фронт в Україні через брак військових, повідомляє ЗМІ з посиланням на OSINT-аналітиків проєкту Moklasen.

Авіаносець “Адмірал Кузнєцов”, який не виходив у море вже вісім років, може більше не повернутися на бойове чергування. Замість цього частину екіпажу перевели до сухопутних військ для участі в бойових діях в Україні. Як зазначає Forbes, це свідчить про кризу в російській армії.

Аналітики повідомляють, що з екіпажу авіаносця, який раніше складав 1500 осіб, сформовано “фрегатний” батальйон, який спочатку воював у Харківській області, а потім передислокували на Покровський напрямок. ЗМІ додає, що щонайменше один моряк цього підрозділу вже зник безвісти.

“Те, що росіяни, очевидно, виводять людей з “Кузнєцова”, не дивно. Кремль вдається до крайніх заходів, щоб мобілізувати 30 000 нових військовослужбовців, яких він потребує щомісяця лише для того, щоб замінити втрати на полі бою – вбитих, поранених і захоплених в полон в Україні”, – наголосили у матеріалі.

Довідка. “Адмірал Кузнєцов” – єдиний авіаносець російського флоту. Після аварій під час операцій біля Сирії у 2016 році, пошкоджень під час ремонту в 2018 році та пожежі у 2019 році, він залишається у стані перманентного ремонту.

Сили оборони щотижня автоматично виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers Центру інновацій МОУ. Зауважується, що такий результат досягається шляхом автоматичного аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони доєднався кілька місяців тому.

Вночі 22 вересня зафіксували ще один проліт ударного безпілотного апарата РФ поруч із промисловим майданчиком Хмельницької АЕС.

Україна наголосила на необхідності демонтажу Кримського мосту та відновлення вільного судноплавства через Керченську протоку під час слухань у суді в Гаазі. Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич заявив, що Росія незаконно побудувала цей міст, створивши постійну перешкоду для міжнародного судноплавства.

Відтік кваліфікованих фахівців з медіа та PR-індустрії є одним з викликів, спричинених війною в Україні. Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова наголосила на нестачі кадрів через мобілізацію працівників, особливо технічного персоналу, який раніше відповідав за налаштування систем оповіщення та передавачів.