У Великій Британії геймерів закликали долучатися до армії

Джерело: Sky News

У Великій Британії міністр оборони Джон Хілі оголосив про нову ініціативу, спрямовану на залучення геймерів та програмістів до Збройних сил. У своїй заяві він закликав молодь долучитися до кіберпідрозділів армії, наголошуючи на важливості цифрових навичок у сучасній війні.

“Геймери, ви потрібні своїй країні, – зазначив Хілі. – Бо, якщо ти – найкращий геймер або програміст, — ти потрібен своїй країні”.

Він також розкрив плани з реформи процесу набору, спрямовані на подолання “кризи найму”, спричиненої тривалим та бюрократичним процесом. Міністр пояснив, що троє з чотирьох претендентів на службу залишали процес через його складність. При тому, що за останні 10 років понад мільйона осіб подавали заявки, щоб приєднатися до Збройних сил.

Хілі анонсував кілька ключових змін, зокрема скасування застарілих політик, встановлення нових термінів для ухвалення рішень щодо новобранців та спрощення процесу найму.

Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова вказує на зростання самоцензури серед українських медіа під час війни. За її словами, деякі важливі теми, зокрема корупція, не висвітлюються в повному обсязі, аби не підірвати єдність суспільства та не створювати негативного впливу на державні інститути.

19 вересня у Бруклінському центрі театральних досліджень (BCTR) відбулися благодійні театральні читання Diary of War: Women. Американські акторки прочитали історії семи українок, котрі розповідали про свій досвід переживання повномасштабного російського вторгнення для документального подкасту культурної активістки Дарʼї Коломієць Diary of War. Спеціальною гостею події стала співачка й бандуристка Марина Круть. Ініціатива зібрала понад 11 тисяч доларів для добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри”.

Українська співачка Аліна Гросу отримала офіційну дипломатичну посаду та стала представницею української культури в Нью-Йорку. Інформацію стосовно призначення оприлюднила голова дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН під час концерту в Нью-Йорку.

Сили оборони щотижня автоматично виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers Центру інновацій МОУ. Зауважується, що такого результату досягають шляхом автоматичного аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони доєднався кілька місяців тому.