У Києві спостерігається низький рівень забрудненості – КМДА

Джерело: КМДА

Станом на 15:00 23 вересня якість повітря в Києві нормалізувалася. У місті спостерігається низький рівень забрудненості, всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.

Правий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Турівська, 28 загальний індекс якості повітря – 36 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітря – 39 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою просп. Європейського Союзу, 64-Г загальний індекс якості повітря – 39 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою просп. Берестейський, 97 загальний індекс якості повітря – 45 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Китаївська, 22 загальний індекс якості повітря – 46 (низький рівень забрудненості).

Лівий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: вул. Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 42 (низький рівень забрудненості).

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 43 (низький рівень забрудненості).

Загальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index)

Зауважимо, що з 3 вересня у зоні відчуження тривають  лісові пожежі. На цей час активним залишається один осередок у Вільчівському лісництві, де тривають роботи з гасіння та постійне чергування рятувальних підрозділів. Також на шести ділянках, зокрема в Бенівському лісництві, триває спостереження і проливання водою тліючих залишків, які можуть бути небезпечними.

Додамо, 3 вересня ми повідомляли, що у Чорнобильській зоні спостерігалося горіння на площі орієнтовно 20 га. Голова ОВА Руслан Кравченко повідомив, що для запобігання розповсюдженню пожежі залучено рятувальні підрозділи та техніку.

Також вживають всіх необхідних заходів для локалізації та подальшої ліквідації пожежі.

Мешканців області закликали не перебувати тривалий час надворі та зачиняти вікна, оскільки через пожежу, яка виникла, а також у зв’язку із тлінням торфовищ в Броварському районі Київщини, може спостерігатися задимлення повітря.

Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова вказує на зростання самоцензури серед українських медіа під час війни. За її словами, деякі важливі теми, зокрема корупція, не висвітлюються в повному обсязі, аби не підірвати єдність суспільства та не створювати негативного впливу на державні інститути.

19 вересня у Бруклінському центрі театральних досліджень (BCTR) відбулися благодійні театральні читання Diary of War: Women. Американські акторки прочитали історії семи українок, котрі розповідали про свій досвід переживання повномасштабного російського вторгнення для документального подкасту культурної активістки Дарʼї Коломієць Diary of War. Спеціальною гостею події стала співачка й бандуристка Марина Круть. Ініціатива зібрала понад 11 тисяч доларів для добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри”.

Українська співачка Аліна Гросу отримала офіційну дипломатичну посаду та стала представницею української культури в Нью-Йорку. Інформацію стосовно призначення оприлюднила голова дипломатичних відносин між Америкою та іншими країнами ООН під час концерту в Нью-Йорку.

Сили оборони щотижня автоматично виявляють 12 тисяч одиниць ворожої техніки завдяки платформі штучного інтелекту Avengers Центру інновацій МОУ. Зауважується, що такого результату досягають шляхом автоматичного аналізу відео з дронів та стаціонарних камер.

На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони доєднався кілька місяців тому.