Намисто, яке носила на коронації королева Єлизавета ІІ, можуть продати на аукціоні

Джерело: The Guardian

Старовинне діамантове намисто, яке носила королева Єлизавета II на коронації, можуть продати на аукціоні за 2 мільйони фунтів.

Це намисто, виготовлене в 300 каратів, також носили на коронації короля Георга VI члени родини маркізи Англсі.

Фото: Getty for Sotheby’s

Деякі історики ювелірного мистецтва вважають, що на ньому зображені діаманти з сумнозвісного твору, який викликав скандал для Марії Антуанетти. Під час цього інциденту французьку королеву помилково звинуватили в тому, що вона не заплатила за предмет, який насправді забрав шахрай, який прикидався, що діє від її імені.

За оцінками, вартість намиста досягне від 1 348 416 фунтів стерлінгів до 2 097 536 фунтів стерлінгів.

Намисто буде виставлено на аукціон Sotheby’s royal and noble sale 11 листопада в Mandarin Oriental у Женеві. Потім його відправлять в Гонконг, Нью-Йорк, Сінгапур, Тайбей і Дубай.

Дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що серйозні порушення сну у 10-річних пов’язані з підвищенням ризику суїцидальних думок і спроб через два роки. Майже кожен третій учасник з такими порушеннями пізніше повідомляв про суїцидальну поведінку.

В Івано-Франківську бойовика т.з. “ДНР” Дмитра Бочарова засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду. Відповідне рішення ухвалив міський суд 11 вересня.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України до НАТО є частиною так званого “плану перемоги” у війні.

У застосунку тікток заблокували акаунти російських державних ЗМІ за “таємні операції з впливу” перед виборами у США.

Відмова адміністрації Байдена щодо атак західними ракетами по цілях на території РФ посилила розкол з Україною, всередині США та збила з пантелику європейських партнерів.