В Індії виявили перший випадок захворювання новим штамом мавпячої віспи

Джерело: Reuters

В Індії зафіксовано перший випадок захворювання новим штамом віспи clade 1b, що стало першим подібним випадком у Південній Азії.

Як заявила речниця МОЗ Індії Маніша Верма, 38-річного чоловіка, який прибув з Об’єднаних Арабських Еміратів, шпиталізували у районі Малаппурам (штат Керала), після підтвердження захворювання. Пацієнта перевели до державної лікарні медичного коледжу для лікування.

Місцева влада також повідомила, що під медичним наглядом на сьогодні перебувають 29 близьких контактів чоловіка, включаючи його друзів та членів родини, а також 37 пасажирів авіарейсу. Однак поки що жодних симптомів мавпячої віспи у цих людей не виявлено.

Раніше Індія не повідомляла про випадки захворювання на новий штам mpox, але у вересні федеральна влада видала рекомендації усім штатам країни щодо підвищеної пильності та готовності реагувати на потенційні спалахи.

З 2022 року до березня 2024 року в Індії було зафіксовано 30 випадків захворювання на штам віспи clade 2, з яких один виявився летальним. Крім того, на початку вересня зареєстровано ще один випадок цього штаму.

Міністри закордонних справ G7 на зустрічі у Нью-Йорку пообіцяли продовжувати запроваджувати нові санкції проти Росії через повномасштабний напад на Україну.

Натяжні стелі користуються величезною популярністю в сучасному дизайні інтер’єрів. За їх допомогою можна оформити будь-яку…

Поліція Південної Африки заарештувала 30-річну жінку з Намібії в міжнародному аеропорту ім. О. Р. Тамбо в Йоганнесбурзі за підозрою в спробі контрабанди наркотиків. У неї виявили 68 капсул, що містили приблизно 850 грамів кокаїну.

Журналісти зʼясували, що розкішні автомобілі потрапляють до Росії попри західні санкції, зокрема через кавказькі країни.

Сьогодні, 24 вересня, білоруський військовий літак порушив повітряний простір України.