В Іспанії заарештували п’ятьох осіб, які видавали себе за Бреда Пітта, обманюючи жінок

Джерело: The Guardian

Іспанська поліція заарештувала п’ятьох осіб, яких звинувачують у тому, що вони,  видаючи себе за голлівудську зірку Бреда Пітта в Інтернеті, обманули двох жінок на суму 325 000 євро.

Підозрювані зв’язалися з жінками на інтернет-сторінці для шанувальників актора і від імені актора обіцяли їм “романтичні стосунки та спільне майбутнє”, йдеться в заяві цивільної поліції Іспанії.

Видаючи себе за Пітта, затримані заохочували жінок інвестувати в різні проєкти, яких насправді не існувало.

Одну жінку ошукали на 175 000 євро, а інша втратила 150 000 євро.

“Кіберзлочинці, щоб захопити жертв, вивчили їхні соціальні мережі та склали їх психологічний профіль, таким чином виявивши, що обидві жінки були двома вразливими людьми, позбавленими прихильності та в стані депресії”, — повідомила поліція.

Поліція заарештувала п’ятьох осіб у південному регіоні Андалусії, включаючи підозрюваних лідерів групи.

У рамках своєї операції вони провели обшуки в п’яти будинках, вилучивши кілька мобільних телефонів, банківські картки, два комп’ютери та щоденник, “в якому були записані фрази, які використовували шахраї, щоб обдурити своїх жертв”.

Офіцерам вдалося повернути 85 000 євро, викрадених у двох жінок.

В Баренцовому морі 12 вересня  російський військовий корабель “Адмірал Левченко” здійснив попереджувальний вогонь по норвезькому рибацькому судну.

Російський священник Іоанн Бурдін, якому заборонили проводити богослужіння через критику війни в Україні, засудив “братовбивство” у своїх проповідях, посилаючись на біблійні заповіді. У 2022 році він висловився проти вторгнення, заявивши, що християни не можуть мовчати, коли “брат вбиває брата”, і звинуватив владу Росії у кровопролитті.

У 2027-2029 роках в Україні планують запровадити дванадцятирічне навчання та два типи навчання у старшій школі. Після 9 класу учні зможуть обрати між академічним і професійним напрямами.

Неформальний захід Марка Рютте у Гаазі наприкінці серпня коштував в п’ять разів більше, ніж дозволено для так званої “прощальної вечірки” для міністра або держсекретаря Нідерландів.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель 8 жовтня виступить у Європарламенті з промовою “Відкат демократії та погрози політичному плюралізму в Грузії”.