Україна та Молдова працюють над угодою щодо взаємного визнання освітніх документів

Джерело: пресслужба Мінреінтеграції

Україна та Молдова працюють над підписанням угоди, яка встановить взаємне визнання освітніх документів, наукових ступенів, а також кваліфікаційних категорій і педагогічних звань вчителів, виданих в обох країнах.

Це питання було розглянуто під час наради щодо проблем перебування українських громадян за кордоном, яку очолила заступниця керівника Офісу президента Ірина Верещук.

Представники Міністерства освіти України обговорили текст угоди з молдовськими колегами під час візиту до Молдови.

На цей момент обидві країни завершують внутрішні погоджувальні процедури. Підписання угоди планується до кінця 2024 року.

Поліція Південної Африки заарештувала 30-річну жінку з Намібії в міжнародному аеропорту ім. О. Р. Тамбо в Йоганнесбурзі за підозрою в спробі контрабанди наркотиків. У неї виявили 68 капсул, що містили приблизно 850 грамів кокаїну.

Журналісти зʼясували, що розкішні автомобілі потрапляють до Росії попри західні санкції, зокрема через кавказькі країни.

Сьогодні, 24 вересня, білоруський військовий літак порушив повітряний простір України.

Сьогодні, 24 вересня, російські окупанти атакували місто Харків. Зафіксовано влучання по двох житлових багатоповерхівках у Київському та Салтівському районах. Один з будинків майже відремонтували після попереднього влучання.

На сайті президента зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України посмертно військовослужбовцю 15 бригади оперативного призначення КАРА-ДАГ Юрченку Станіславу Сергійовичу.