Нідерланди надають Україні 200 млн євро: їх скерують на відновлення інфраструктури

Джерело: Каспар Вельдкамп в Х (Твіттері)

Нідерланди оголосили про виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 209,5 мільйона євро. Кошти будуть спрямовані на відновлення критично важливої інфраструктури, постраждалої внаслідок війни, заявив міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп.

“Нідерланди оголосили про новий пакет підтримки в розмірі 209,5 млн євро, спрямований на відновлення критично важливої інфраструктури”, – заявив він.

Кошти будуть розподілені кількома шляхами. Значна частина фінансування надаватиметься через Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який займається проєктами відновлення інфраструктури та підтримки економічного розвитку. Також частина фінансування спрямують через гуманітарні програми для забезпечення термінових потреб українців.

Окрім цього, 45 мільйонів євро з виділеної суми буде спрямовано до Фонду енергетичної підтримки України. Ці кошти допоможуть профінансувати постачання необхідного енергетичного обладнання, яке є критичним для забезпечення стабільного функціонування енергетичної системи України в умовах постійних загроз через військові дії.

Натяжні стелі користуються величезною популярністю в сучасному дизайні інтер’єрів. За їх допомогою можна оформити будь-яку…

Журналісти зʼясували, що розкішні автомобілі потрапляють до Росії попри західні санкції, зокрема через кавказькі країни.

Сьогодні, 24 вересня, білоруський військовий літак порушив повітряний простір України.

Сьогодні, 24 вересня, російські окупанти атакували місто Харків. Зафіксовано влучання по двох житлових багатоповерхівках у Київському та Салтівському районах. Один з будинків майже відремонтували після попереднього влучання.

На сайті президента зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України посмертно військовослужбовцю 15 бригади оперативного призначення КАРА-ДАГ Юрченку Станіславу Сергійовичу.