В Івано-Франківську засудили бойовика з батальйону «П’ятнашка» до 15 років ув’язнення

Джерело: вирок суду

В Івано-Франківську бойовика т.зв. “ДНР” Дмитра Бочарова засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду. Відповідне рішення ухвалив міський суд 11 вересня.

Бочаров, уродженець Донецька, добровільно приєднався до батальйону спецпризначення “П’ятнашка” у 2017 році, де брав участь у бойових діях проти України. Він воював на території Авдіївки, села Крута Балка, а також патрулював окупований Донецьк. Після початку повномасштабного вторгнення Росії Бочаров вступив до іншого формування т.зв. “ДНР” – батальйону “Каскад”.

У 2022 році Бочаров здався в полон українським силам у селі Велика Новосілка Волноваського району. Під час суду він визнав свою провину та заявив, що переосмислив свої дії, вважаючи агресію РФ проти України неправомірною.

Суддя Василь Тринчук призначив Бочарову 15 років ув’язнення, конфіскацію майна та заборону обіймати державні посади протягом 15 років.

Довідка. “П’ятнашка” є незаконним збройним формуванням, яке з’явилося у 2014 році. У 2015 році воно брало участь у спробі захопити Мар’їнку, але відступило після відсічі українських військових. Формування входить до складу 100-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.