22% бездомних – внутрішньо переміщені особи

Джерело: Depaul Україна

Серед опитаних осіб, які ночують на вулиці або в притулках, 22% виявилися внутрішньо переміщеними особами. Це результати дослідження благодійної організації “Depaul Україна”. Основною причиною бездомності в Україні вважається повномасштабне вторгнення РФ, а також виселення, конфлікти в родині, розрив стосунків і втрата роботи.

“Щодо потреб бездомних, найбільш пріоритетними виявилися гаряче харчування (81% опитаних), гігієнічні послуги (65%), медична допомога (36%), юридичні послуги (33%), довгострокове житло (33%) та робота (31%)”, – розповідають в організації.

Згідно з дослідженням, 49% опитаних бездомних живуть на вулиці понад 5 років, а 95% – понад рік.

ВПО, які користуються послугами тимчасового проживання в організації, найбільше потребують допомоги у пошуку довгострокового житла – це зазначили 81% опитаних. 38% потребують медичної допомоги, а третина – психологічної підтримки.

Звіт також виявив, що 69% бездомних людей зазнали насильства на вулиці, а 24% – зазнали домашнього насильства, серед жінок про це розповіла кожна друга.

Довідково: “Depaul Україна” – фонд, заснований у 2007 році, який є частиною міжнародної мережі Depaul International. Організація надає допомогу людям, що опинилися в складних обставинах, зокрема бездомним і тим, хто ризикує втратити житло.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.