Російському священнику заборонили проводити богослужіння через засудження війни

Джерело: Reuters

Російський священник Іоанн Бурдін, якому заборонили проводити богослужіння через критику війни в Україні, засудив “братовбивство” у своїх проповідях, посилаючись на біблійні заповіді. У 2022 році він висловився проти вторгнення, заявивши, що християни не можуть мовчати, коли “брат вбиває брата”, і звинуватив владу Росії у кровопролитті.

Фото: Reuters

За ці висловлювання Бурдіна оштрафовували за “дискредитацію російської армії”, а в червні 2023 року церковний суд РПЦ заборонив йому проводити служби, звинувативши в “єретичному пацифізмі”.

Попри заборону, священник продовжує вважати себе слугою Бога. За його словами, він підтримує зв’язок зі своїми парафіянами. Його дочка також нагадала, що церква не може заборонити людині служити Богу.

Реакція прихожан у його селі Карабаново була неоднозначною: одні вимагали уникати політичних тем, інші продовжують поважати отця Бурдіна. Священник заявляє, що не вважає свої проповіді антивоєнними, а лише такими, що нагадують про біблійний заповіт не вбивати.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.