Росія фотографує українські АЕС за допомогою китайських супутників – Зеленський

Джерело: ABC News

Президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю ABC News повідомив, що Росія використовувала китайські супутники для знімків українських ядерних об’єктів, що створює загрозу можливих ударів по них.

“Нещодавня інформація свідчить про те, що Росія використовує китайські супутники й фотографує деталі об’єктів на ядерних об’єктах. І, з нашого досвіду, якщо Росія фотографує певні об’єкти, то існує загроза ударів по них”, — зауважив він.

Президент не вказав, чи використовувала Росія комерційні супутники, чи ті, що перебувають під контролем китайського уряду. Зеленський також зазначив, що Україна поділиться наявною інформацією з лідерами на Генеральній Асамблеї ООН.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Швейцарії, США та інших країн відродила вимерле дерево, яке згадується в Біблії, проростивши насіння віком близько 1000 років.

Рекордні опади спричинили смертоносні повені та зсуви в прибережному регіоні Японії, який досі відновлюється після руйнівного землетрусу, що стався в січні.

У регіоні Каппадокія, одному з важливих туристичних центрів Туреччини, повітряна куля врізалася в автомобіль під час підйому.

Чоловік у Південній Кореї через 16 років зізнався у вбивстві своєї дівчини та похованні її тіла у цементі.