З території Білорусі порушено повітряний простір України (ОНОВЛЕНО)

Джерело: Повітряні Сили ЗС України

Сьогодні, 24 вересня, з території Білорусі не швидкісна ціль порушила повітряний простір України.

Про інцидент у Повітряних Силах повідомили о 14:22.

Об’єкт зафіксували на межі Київської та Житомирської областей.

За даними проєкту “Беларускі Гаюн”, це був навчально-бойовий літак Як-130 ВПС Білорусі.

Згодом у Повітряних Силах заперечили перетин повітряного простору України.

“Факту порушення повітряного простору України з території Білорусі не встановлено. Імовірно була застосована радіолокаційна перешкода”, – йдеться в повідомленні.

  • Президент Володимир Зеленський на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії зазначив, що “принизливо для сильного демократичного світу”, що досі немає рішення про збиття російських дронів над Україною, зауваживши, що лише Білорусь з цим впоралася.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.