Глави МЗС G7 домовилися продовжувати санкційний тиск на Росію

Джерело: спільна заява міністрів

Міністри закордонних справ G7 на зустрічі у Нью-Йорку пообіцяли продовжувати запроваджувати нові санкції проти Росії через повномасштабний напад на Україну.

За підсумками переговорів міністри висловили готовність розширювати вже наявний пакет санкцій та економічних заходів проти РФ.

Окрім того, у заяві наголошено, що країни G7 мають намір “продовжувати вживати необхідних заходів, що не порушують наше національне законодавство, проти осіб у Китаї та інших країнах, які надають матеріальну підтримку ВПК Росії”. Зокрема, мова про фінансові інститути та інші структури, які спрощують процес купівлі Росією товарів для свого ВПК.

Загалом глави МЗС G7 також висловили намір “продовжувати чинити суттєвий тиск на російські доходи від енергоносіїв та інших товарів”. Зокрема, мовиться про додаткові заходи, покликані призвести до дотримання запровадженої G7 “стелі” цін на нафту з РФ.

Станом на вечір 24 вересня кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова зросла до 34 осіб.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.