Трюдо, Столтенберг та президент В’єтнаму: Зеленський провів низку зустрічей

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у США, де провів низку зустрічей зі світовими лідерами.

Глава держави зустрівся з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Обговорили реалізацію Формули миру, військову підтримку України, ситуацію на полі бою й потреби українських воїнів. 

Під час зустрічі з президентом В’єтнаму То Ламом обговорили розвиток двосторонніх відносин і збільшення товарообігу між державами.

Зустрівшись з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, Президент подякував йому за підтримку України. Обговорили посилення української ППО, роботу над запрошенням в НАТО та реалізацію всіх домовленостей Вашингтонського саміту Альянсу.

Розмова про роль соціально відповідального бізнесу в підтримці української мови та культури відбудеться 26 вересня…

На околицях Вугледара Донецької області російських військ нині немає, проте диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються прорватися до міста. Українські військові ліквідують ці спроби, не дозволяючи ворогу закріпитися.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв’ю NBC News заявив, що США та інші члени західного альянсу “не хочуть, щоб Україна була державою-членом”.     

Знову зросла кількість загиблих внаслідок російських атак по багатоповерхівці Харкова вчора, 24 вересня.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.