Компанія, що належить громадянці РФ, бере участь у програмі «Національного кешбеку»

Джерело: Опендатабот

До програми “Національний кешбек” долучилися три компанії, що мали власників з Росії на початку вторгнення, але нині позбулися російського сліду. Разом з тим, один бізнес, що долучився до програми, й досі належить громадянці РФ.

ТОВ “Ембавуд Україна”, яке бере участь у програмі “Національного кешбеку”, належить громадянці Росії Тамарі Поляковій (34%) та громадянину Азербайджану Ельшаду Аббасову (66%).

Компанія, зареєстрована у Самборі Львівської області, займається виробництвом меблів. У 2023 році її дохід перевищив 180 млн грн, а чистий прибуток склав понад 10 млн грн.

Ба більше, у 2024 році “Ембавуд Україна” виграла два тендери на суму понад 914 000 грн для комунального підприємства у Києві та Укравтодору.

У програмі “Національного кешбеку” беруть також участь три компанії, які на момент початку повномасштабного вторгнення належали росіянам, але згодом змінили власників.

Серед них – Оржицький молокозавод у селі Заріг Полтавської області, який раніше належав росіянину Валерію Горбу. Нині його власниками є Олександр, Микола та Віктор Горби.

Також Черкаський завод автохімії та одеська ТОВ “Ескаро індастрі” мали російських власників на початку війни, але тепер нібито позбулися російського впливу. Власник одеської компанії набрав українського громадянства після початку повномасштабної війни, тож бізнес позбувся російського сліду на законних підставах.

  • Букви раніше розповідали про програму “Національного кешбеку” і що з нею не так.

Американка Аліда Алекін зробила онлайн-тест ДНК і випадково знайшла свого дядька Луїса Арманда Альбіна, якого викрали з каліфорнійського парку в 1951 році.

25 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, котрий нині завершує свою дипломатичну роботу в Україні. Українська сторона подякувала за підтримку Японією резолюцій ООН на користь України, Формули миру, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди.

Американський репер 6ix9ine (справжнє ім’я — Даніель Ернандес) збирається приїхати 19 жовтня в Москву, щоб дати концерт. Про це він повідомив у сторіс в інстаграмі.

16-річний Ерік Кілберн зі США встановив два нових рекорди у Книзі рекордів Гіннеса як підліток із найбільшими руками та стопами. Його кінцівки значно перевищують середньостатистичні показники дорослих людей.

Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.