Глава МЗС Британії назвав Путіна рабовласником, що будує «мафіозну імперію»

Джерело: “Європейська правда

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.

Під час зустрічі в Нью-Йорку Леммі звернувся до російського представника зі словами: “Ми знаємо, хто ви”, критикуючи дії Путіна під час вторгнення в Україну.

Леммі також звинуватив російський уряд у порушенні міжнародного права та порівняв дії російського лідера з рабовласництвом, наголосивши, що агресія Путіна здійснюється виключно в його інтересах.

“Ваше (Путіна) вторгнення – у ваших власних інтересах. Тільки у ваших. Щоб перетворити вашу мафіозну державу на мафіозну імперію. Імперію, побудовану на корупції”, – сказав він.

25 вересня російські війська вдарили по центру Краматорська, внаслідок чого загинули дві людини, а 12 – поранено.

Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Глава Польщі Анджей Дуда наголосив, що не хоче створювати точки напруги між Варшавою та Києвом. Він розкритикував позицію міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша стосовно того, що Україні не варто очікувати вступу до ЄС без вирішення “Волинського питання”. 

Правоохоронці повідомили про підозру львівському блогеру за “злив” локацій Збройних сил України та шахрайство.

Станом на 16:00 в середу, 25 вересня, з початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 88.