Російські ДРГ намагаються проникнути до Вугледара, але на околицях військ немає — ОВА

Джерело: телемарафон

На околицях Вугледара Донецької області російських військ нині немає, проте диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються прорватися до міста. Українські військові ліквідують ці спроби, не дозволяючи ворогу закріпитися.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін сказав, що на підступах до Вугледара знищено велику кількість ворожої техніки, проте певний рух російських сил усе ж спостерігається.

“На околицях міста ворога ще немає. Заходять ДРГ, але наші захисники намагаються їх вибити. Тобто місто ще не захоплене, і будемо сподіватися, що цього не буде”, – сказав Філашкін.

Він також додав, що в місті й досі перебувають близько 100 мешканців, які відмовляються евакуюватися. Доставку гуманітарної допомоги майже припинено, оскільки всі шляхи прострілюються.

Зранку 25 вересня в інформаційному полі арширюють різну інформацію щодо Вугледара. Наприклад, британська розвідка стверджує, що ЗС РФ тиснуть на місто трьох боків, а також вже здійснювали штурм на околицях міста.

Аналітик Forbes Девід Акс заявляв, що українські військові поступово відходять з Вугледара. На його думку, місто, яке тривалий час було важливим стратегічним пунктом для оборони України, ймовірно, скоро перейде під контроль російських військ. За його даними, 72-га окрема механізована бригада ЗСУ розпочала відступ на краще захищені позиції після останніх бойових дій.

Речник УДА “Південь” Сергій Братчук, підтвердив, що українські військові можуть відступити з Вугледара, аби зберегти життя особового складу.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що успіх України у війні не залежить від застосування далекобійних ракет для ударів російською територією. Своєю чергою, Київ наполягає на дозволі застосовувати західне озброєння для ударів по РФ.

Північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту “Північна бригада” під час нещодавнього візиту заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександра Балануци до Норвегії та зустрічі із держсекретаркаю норвезького Міністерства оборони Анн Марі Аанеруд.

З понад 2300 неповнолітніх, які проживали поблизу Костянтинівки на Донеччині станом на кінець серпня, залишилось близько 700.

Сили оборони  вперше знищили російський БпЛА “Shahed-136”, оснащений супутниковим зв’язком Starlink від SpaceX.

25 вересня російські війська вдарили по центру Краматорська, внаслідок чого загинули дві особи, а 12 – поранено.