Померла Світлана Подсухіна, яка служила в Нацгвардії України

Джерело: міський голова Бучі Анатолій Федорук

37-річна Світлана Подсухіна, яка служила в Національній Гвардії України, померла у військовому шпиталі від пневмонії.

Світлана добровільно мобілізувалася в 2019 році. Працювала як старша операторка-експедиторка у військовій частині.

“24 вересня Світлана померла у військовому шпиталі від пневмонії. Без мами залишилися 15-річний Іван та 13-річна Анастасія. Діти тепер проживатимуть з батьком. Щирі співчуття у цій втраті”, – йдеться в повідомленні.

Також Федорук навів цитату з особистої сторінки Світлани у Facebook, яку вона написала у 2019-му році.

“Мене часто запитують, чому я обрала професію військового, дехто звичайно осуджує, навіщо це тобі, дехто підтримує, але для мене, це свідомо зроблений вибір, адже військовослужбовець — це людина, що має честь. Не лише гідність, а саме честь. Це те, що змушує його виконувати обовʼязки, взірцево поводитись і гордо нести звання захисника своєї країни”, — зазначила Світлана.

Прощання із сержанткою відбудеться завтра, 26 вересня, о 12:00 на кладовищі по вулиці Яблунська, що у Бучі.

Аналізуючи світові музичні хіти з 1950 по 2022 рік, вчені Маделін Гамільтон і Маркус Пірс з Лондонського університету королеви Марії виявили, що мелодії стають менш складними, що пов’язано з появою нових музичних жанрів.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Компанія Luminate, яка займається аналітикою та дослідженнями продажів на музичному ринку США, заявила, що кількість прослуховувань композицій репера Шона Diddy Комбса виросла в середньому на 18,3% протягом тижня після його арешту порівняно з попередніми 7 днями.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.