У Краматорську внаслідок атаки РФ постраждали працівники Червоного Хреста

Джерело: Червоний Хрест України у Фейсбуці

25 вересня близько 16:00 внаслідок обстрілу Краматорська російськими військами постраждали троє працівників українського Червоного Хреста. Обстріл відбувся поблизу житлового будинку, де команда організації виконувала гуманітарну місію.

Серед постраждалих — волонтерка, яка отримала осколкове поранення ноги. Її було терміново госпіталізовано для проведення операції.

  1. Крім того, тілесні ушкодження отримали голова Краматорської міської організації Українського Червоного Хреста та водій автомобіля, в якому перебувала команда.

Український Червоний Хрест засуджує обстріли гуманітарних організацій, наголошуючи на порушенні міжнародного гуманітарного права, і продовжує надавати допомогу цивільному населенню, попри загрози, пов’язані з війною.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.

Галина Глобчаста, староста сіл Макіївки та Греківки, у березні-квітні 2022 року опинилася в окупації. Через її патріотизм Галина стала мішенню для окупантів, які викрали, катували її в школі, де вона працювала. Зрештою їй з чоловіком вдалося втекти.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.

Сили спеціальних операцій презентували фільм, в якому поділились подробицями операції в Кринках, зокрема розповіли про ліквідацію одного з командирів росіян. 

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.