Трамп заявив, що «України більше немає»

Джерело: Financial Times

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував президента України Володимира Зеленського за небажання укладати мирну угоду з Росією. Під час передвиборчого виступу в Північній Кароліні Трамп висловив різку критику на адресу Зеленського.

“Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду – Зеленському. Він не міг укласти угоди, яка була б кращою, ніж ситуація, яка є у вас зараз. У вас є країна, яку знищили”, – заявив експрезидент США.

За даними Financial Times, жорсткі заяви Трампа могли бути спричинені словами Зеленського, який сумнівався у здатності Трампа швидко домовитися з Росією.

Трамп також звернувся до своїх прихильників, зазначивши: “Президент України перебуває в нашій країні. Він робить брудні маленькі випади в бік вашого улюбленого президента – мене”.

Крім того, Трамп розкритикував чинного президента Джо Байдена та кандидатку в президенти від Демократичної партії Камалу Гарріс. За його словами, вони винні у тому, що США досі втягнуті у війну.

“України більше немає. Це більше не Україна. Ви ніколи не зможете замінити ці міста і селища, і ви ніколи не зможете замінити загиблих людей, так багато загиблих людей. Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз”, – додав Трамп.

У Кривому Розі в результаті ракетного удару по районному управлінню поліції загинула жінка.

За словами джерел Bloomberg, військове постачання України в наступному році під загрозою, оскільки деякі союзники намагаються забезпечити фінансування, а інші ухиляються від його збільшення.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

Французькі ЗМІ повідомили, що в Катарі нібито досягли угоди з Україною та Росією про обмін тринадцятьма дітьми. Однак Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заперечив цю інформацію, зазначивши, що жодних угод про обмін дітьми не було і не може бути.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) не має коштів для допомоги українцям цієї зими, повідомила представниця агентства ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг.