Режисерка Анна Бурячкова екранізує «Тигроловів» Івана Багряного

Джерело: Vogue

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.

Проєкт майбутнього фільму представлять на кінофестивалі у німецькому Котбусі в листопаді.

Сценаристкою виступить Марина Степанська, яка працювала над сценарієм дебютного повнометражного фільму Бурячкової “Назавжди-Назавжди”.

Продюсуватимуть проєкт кінопродюсерки Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна.

Довідка. “Тигролови” – роман українського письменника і політичного діяча Івана Багряного, що вийшов друком у 1944 році. В його основу лягли автобіографічні події, зокрема заслання автора на Далекий Схід і втеча з ГУЛАГу.

У Центрі національного спротиву зауважили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбулася так звана “міжнародна” конференція “історія новоросії”, на якій зокрема акцентували на вигаданому “спільному” минулому України та РФ.

У жовтні польський центр міжнародної допомоги (PCPM) за підтримки МЗС країни розпочне ремонт чотирьох амбулаторій у селах на Херсонщині, адже саме тут відбуваються щоденні обстріли російськими військовими.

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна має стати членом альянсу, оскільки досягти сталої та міцної безпеки у Європі без неї неможливо.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 жовтня. З початку доби відбулося 110 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні удари (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 104 КАБ) та 446 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2713 обстрілів позицій наших військ.

Російські війська не захопили місто Вугледар Донецької області, повідомили джерела у 72-й окремій механізованій бригаді.