Росія заявила, що повертає Україні дев’ятьох дітей, які були депортовані

Джерело: Sky News

Росія заявила, що повернула ще дев’ятьох українських дітей,  депортованих до РФ, їхнім родичам. Про це повідомила уповноважена з прав дитини в РФ Марія Львова-Бєлова.

За її словами, до групи входять восьмеро хлопчиків віком від 12 до 17 років і 17-річна дівчина.

Повернення координував Катар. За словами Львової-Бєлової, представники Катару “брали участь у переговорах з українською стороною”.

Вони також “супроводжують дітей і родичів” і піклуються про “транспортні та інші витрати”. 

“У роботі також беруть участь Міжнародний Комітет Червоного Хреста, обласні дитячі омбудсмени, представники відповідних відомств, правоохоронних органів”, – сказала вона.

Станом на сьогодні загалом 80 дітей із 62 сімей возз’єдналися зі своїми родичами.

  • Із тимчасово окупованих територій Херсонської області вдалося повернути 10 дітей протягом минулого тижня, повідомив голова організації Save Ukraine Микола Кулеба. Серед них сім хлопчиків і три дівчинки, віком від 3 до 16 років.
  • З тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької, Донецької областей та Криму вдалося повернути шістьох дітей на підконтрольну Україні територію. Одним із врятованих став 17-річний юнак, який боявся, що його призвуть до армії РФ.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.

Галина Глобчаста, староста сіл Макіївки та Греківки, у березні-квітні 2022 року опинилася в окупації. Через її патріотизм Галина стала мішенню для окупантів, які викрали, катували її в школі, де вона працювала. Зрештою їй з чоловіком вдалося втекти.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.

Сили спеціальних операцій презентували фільм, в якому поділились подробицями операції в Кринках, зокрема розповіли про ліквідацію одного з командирів росіян. 

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.