Викрали і катували: у Києві затримали нападників, які вимагали гроші в іноземця

Джерело: пресслужба Нацполіції України

Поліціянти Києва затримали чотирьох псевдоправоохоронців, яких підозрюють у викраденні та катуванні громадянина Туреччини.

За даними правоохоронців, фігуранти вимагали у 28-річного іноземця 100 тисяч доларів. Підозрювані одягли форму одного з правоохоронних підрозділів та напали на чоловіка біля його будинку. 

Вони викрали його та вимагали грошей, однак отримали не всю бажану суму. Тоді зловмисники у багажнику авто відвезли чоловіка до лісу, де погрожували вбити. Проте поліціянти врятували чоловіка.

Організатором виявився 38-річний громадянин Росії, який жив у Київській області, а раніше вже відбував покарання за участь у терористичному угрупованні, що воювало проти сил АТО. 

Він знав, що у громадянина Туреччини є значна сума коштів, тому організував напад.

Серед учасників також раніше судимі місцеві мешканці віком від 27 до 51 року.

Учасникам угруповання повідомили про підозру. Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Ураган Хелен обрушився на прибережжя регіону Біг-Бенд (Флорида) та став одним з найпотужніших в історії США. Офіційні особи остерігаються, що внаслідок шторму буде багато смертей та руйнувань.

Під ранок 27 вересня російські окупаційні війська атакували ударними безпілотниками Ізмаїл на Одещині. Є загиблі та поранені.

В Україні триває 947-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 649 тисяч осіб.

27 вересня відзначають Всесвітній день туризму. Християни цього дня згадують мучеників Калістрата і дружини його.

За даними синоптиків у п’ятницю, 27 вересня. у більшості областей суха погода, та місцями все ж пройдуть дощі.