Перша міжнародна рефері Албанії видалила сторінку в Instagram через сексизм в її бік

Джерело: Deutsche Welle

Перша в Албанії міжнародна рефері видалила сторінку в соцмережах через хвилю сексистських коментарів і повідомлень.

Емануела Руста, перша жінка-арбітр у вищому дивізіоні Албанії, отримала призначення на матч між “Спортінг Лісабон” і “Реал Мадрид” у жіночій Лізі чемпіонів, що стало важливим кроком у її кар’єрі.

Але перед грою у 30-річної судді були інші думки: вона видалила свій акаунт в Instagram після низки сексистських повідомлень щодо її зовнішності. ЗМІ жінку називали “сексуальною суддею”, і в результаті вона отримала мізогінні повідомлення в соціальних мережах.

“Вони повинні більше зосередитися на моєму професіоналізмі, ніж на інших речах. Ви повинні наполегливо боротися за те, щоб вас прийняли. Ви повинні розбити скляну стелю на шматки”, – сказала вона.

 

“Суддівство — це не питання статі, а питання компетентності. Щоб приймати правильні рішення, потрібно досконало знати правила гри, а також бути фізично підготовленим і мати чудову здатність до концентрації”, – додала рефері.

Хоча Руста видалила свій Instagram через сексизм, вона не втрачає надії на майбутнє.

“Я сподіваюся, що не за горами той день, коли чотири жінки будуть судити матчі у вищій чоловічій категорії. Хоча це, очевидно, переважно чоловіче середовище, я відчуваю, що мене поважають і цінують за роботу, яку я роблю на полі”, – каже футбольна суддя.

  • Керрі-Енн Найт, колишня військова, яка була обличчям рекламної кампанії британської армії, добилась вибачень за расистські та сексистські образи у свій бік під час служби.

Сили спеціальних операцій презентували фільм, у якому поділились подробицями операції в Кринках, зокрема розповіли про ліквідацію одного з командирів росіян. 

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.

Колишній міністр оборони Японії Ішіба Шіґеру буде наступним прем’єр-міністром країни після перемоги на виборах лідера Ліберально-демократичної партії.

Головний помічник глави угорського уряду Балаж Орбан викликав шквал критики після заяви, що у випадку вторгнення Росії в Угорщину вона б не стала захищатись, як Україна.

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження через смерть військовослужбовця в ДТП. За кермом автомобіля, який наїхав на чоловіка, був один із керівників Ніжинського райуправління поліції.