Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: десь — ще літо, десь — вже осінь

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але в деяких регіонах буде вже по-осінньому прохолодно та мокро.

Погода в суботу 28 вересня

У суботу на півдні, сході, півночі та в центрі країни буде тепло та сонячно, опадів не передбачається (тільки на Житомирщині можливі короткочасні дощі). Середня температура повітря вдень становитиме +26…+28 °С, уночі — від +12…+14 °С на півдні та сході до +16…+18 °С на півночі.

На заході України очікується від +21…+23 °С у Львівській, Закарпатській, Волинській і Рівненській областях (уночі — +15…+18 °С) до +24…+27 °С в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській і Хмельницькій областях (уночі — +13…+16 °С). День тут буде хмарним із проясненнями, можливі дощі з грозами.

Погода в неділю 29 вересня

По всій Україні очікується мінлива хмарність. На півдні, сході, у центрі та Сумській області термометри покажуть +24…+27 °С (уночі — +13…+16 °С), у Київській та Чернігівській областях — +20…+22 °С (уночі — +13…+16 °С).

Суттєво похолодає в інших північних областях, а також на заході України. Так, у Хмельницькій, Житомирській, Закарпатській і Чернівецькій областях очікується +13…+16 °С (уночі — +12…+14 °С). У Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях середня температура як удень, так і вночі становитиме +10…+13 °С. Дощі пройдуть у західних регіонах, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Погода в понеділок 30 вересня

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів у західних, Житомирській та Вінницькій областях. Термометри вдень тут покажуть усього +9…+12 °С, уночі — +5…+8 °С. На півночі України очікується +15…+18 °С (уночі — +9…+11 °С), у центрі, Одеській та Харківській областях — +20…+22 °С (уночі — +9…+11 °С). Погода на початку тижня на сході, південному сході та півдні ще потішить теплом до +22…+24 °С (уночі — +12…+14 °С).

Небезпека пожеж зберігається

28–29 вересня у центральних, більшості північних і південних областей, а також на Волині, у Рівненській та Чернівецькій областях зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Нагадуємо, що спалювати листя і траву на прибудинкових ділянках заборонено — набагато корисніше і безпечніше робити компостування.

Народні прикмети та вірування

Якщо у небі 28 вересня бачили диких гусей, що відлітають на південь, готувалися до скорого серйозного похолодання. А туман надвечір віщував затяжні дощі впродовж найближчих тижнів.

Що теплішим був день 29 вересня, то пізніше мала прийти справжня зима. А пожовкле, але не опале листя обіцяло затяжну осінь.

Сили спеціальних операцій презентували фільм, у якому поділились подробицями операції в Кринках, зокрема розповіли про ліквідацію одного з командирів росіян. 

З початку повномасштабного вторгнення лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко здійснив майже 130 поїздок на фронт, підтримуючи бригади та батальйони Сил оборони. Він підрахував, що загальна відстань його поїздок перевищила 200 тисяч кілометрів.

У Кривому Розі в результаті ракетного удару по районному управлінню поліції загинула жінка.

За словами джерел Bloomberg, військове постачання України в наступному році під загрозою, оскільки деякі союзники намагаються забезпечити фінансування, а інші ухиляються від його збільшення.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…